BARCELONA BLUE GRASS BAND



    Os ofrecemos un video que ofreció el canal de televisiòn  TV3  - Televisió de Catalunya - del 
    grupo  BARCELONA BLUE GRASS BAND., sin duda uno de los mejores , si no la mejor 
    agrupación de este género existente en nuestro Pais. 
                                                           ----------------oOo----------------

Lluís Gómez i Joan Pau Cumellas presenten la Barcelona Bluegrass Band. Un conjunt dedicat a la música tradicional originaria de les muntanyes Apalatxes dels EUA i que ells enriqueixen amb ingredients d'estils com el blues, el jazz o la música celta i algunes composicions pròpies.
 
Una formació inèdita completada pels artistes David Muñoz Gnaposs  i Maribel Rivero. Tots ells especialistes en bluegrass, un estil exigent en el domini dels instruments que captiva als amants de la música acústica en estat pur.Aquesta formació presenta un concepte modern del banjo, un instrument insòlit a casa nostre, i és de les poques al món que inclou l'harmònica com a instrument solista en aquest context. Això els ha dut a triomfar en nombrosos festivals tant al nostre país com a Irlanda, Anglaterra, Suïssa, Polònia, Holanda, França, Bèlgica, Alemanya, República Txeca i els Estats Units.

Després de l'èxit internacional dels seus discos 'Barcelona Bluegrass Band' i 'Old Time Blues', on hi participen autèntiques llegendes com Alison Brown, Tony Trischka i Tim Carter, presenten ara el seu nou disc 'Set list'. Un treball que eleva el llistó d'aquest quartet i reprodueix fidelment l'energia de les seves actuacions en directe.



Joan Pau Cumellas:
harmònica i veu

Joan Pau Cumellas, harmònica i veu. Conegut internacionalment per la seva habilitat interpretativa amb l’harmònica diatònica, és un enamorat i estudiós d’aquest instrument amb el que és capaç d'arribar fins a límits sorprenents.
Sigui tocant blues, country, música celta o jazz tradicional la seva gran versatilitat l'ha dut a actuar amb artistes de primer nivell i a fer actuacions arreu d'Europa i altres països d'Amèrica.
A més de les seves formacions amb les que ha publicat fins a 15 cds, participa en enregistraments d'altres grups, més de 50, on s'inclouen bandes sonores per a pel·lícules i anuncis de televisió.
També és un destacat professor d'harmònica. Fa actuacions didàctiques en escoles i biblioteques, així com classes magistrals i tallers d'harmònica per a festivals i altres esdeveniments musicals internacionals.






Maribel Rivero:
contrabaix i veu

Maribel Rivero, contrabaix i veu principal. Essent guitarrista clàssica de formació, fa molts anys que treballa com a contrabaixista. Ha acompanyat a multitud d’artistes en gires pel nostre país (Bill Keith, Tom Corbett,Tony Trischka, Henrich Novák, Chris Luquette, Jake Schepps entre d’altres…),va formar part de l'Orquestra de cambra Canticela, de la Big Band de l'escola de música de Badalona i la de l’escola de Vilassar de mar. Comparteix aquestes activitats amb la docència en escoles de música arreu de Catalunya i forma part de varis projectes musicals com Les Violines, Grazztrio, Swing 42 entre d’altres.







      Es el nuevo guitarrista de la Banda 




Lluís Gómez:
banjo, violí, mandolina i veu

Lluís Gómez és un reconegut banjista, violinista, mandolinista i compositor a dins i fora del nostre país, director del Festival Al Ras i del Barcelona Bluegrass Camp, professor al prestigiós campus de Virton, Bèlgica.
Al llarg de la seva carrera musical ha format part de moltíssimes bandes relacionades amb el folk, bluegrass, Irish, blues, i jazz manouche.
És autor de llibres dedicats a l’aprenentage del banjo i violí i escriu regularmente a revistes especialitzades. Amb una llarga llista d´àlbums gravats amb altres projectes i col.laboracions, té dos treballs al seu nom.




    Must click & go ....             Barcelona Blue Grass Band

Comentaris

Entrades populars