EDDY ARNOLD

 


Eddy Arnold (Madisonville, Tennessee, 15 de maig de 1918 - Franklin, Tennessee, 8 de maig, 2008) fou un cantant de country estatunidenc.

La seva gran popularitat i els seus èxits de vendes (més de 80 milions de discs venuts) el convertiren en un dels principals responsables que la música country es transformés en una potent indústria. Conegut amb l'apel·latiu The Tennessee Plowboy, després de la ruïna i la pèrdua de la granja familiar donà les seves primeres passes com a cantant a principis de la dècada de 1940 amb un estil propi, de to romàntic i capaç de superar els tòpics de la cançó country de llavors, ancorada en un ruralisme passat de moda.

L'arribada d'Elvis Presley –el qual per altra banda adoptà algunes de les formes d'Eddy i interpretà diversos dels seus temes— i la irrupció del rock and roll el relegaren del seu lloc de privilegiada popularitat, però aconseguí reciclar-se i en la dècada de 1960 va conèixer una altra edat daurada aprofitant l'auge de l'estil countrypolitan, amb temes més universals i d'estil més dolç i elaborat.

La fi de la seva carrera el dedicà a donar concerts en directe amb prestigioses orquestres simfòniques. Es retirà dels escenaris el 1999.

Entre els seus discs cal destacar Cattle Call (1963), Make the World Go Away (1965), Last of the Love Song Singers (1993) i After All These Years (2006).








Comentaris

Entrades populars